Robinson Crusoe och jag

Här på ön finns typ bara jag. Det är dock inte jag som upptäckt stället. Det är tyst, lugnt och alldeles underbart. Någon and som låter, fiskar som vakar, det susar i vassen och sommaren har återkommit lite.

Just i detta nu hänger jag på bryggan. Gick ner med en kaffe, yogamatt samt ett äpple. Tänkte känna lite och tänka lite mindre. Hur gör jag för att tänka mindre? Mina tankar snurrar i ett. Det är ibland en gåva och ibland en förbannelse.

Värst är det på natten när jag vaknar med ett ryck ibland fylld av ångest. Oron och katastroferna tar enormt stor plats och är rent orealistiska. Vad kan jag göra kl 03.12? Att sedan försöka tänka: Det är bara tankar mitt i natta fungerar inte alltid.

Känner gör jag med varenda por i hela kroppen. Min kropp och själ föddes till att känna. Ibland ( ofta) läser jag även in andras känslor eller tänker jag då?

Precis nu dog jag en smula då en större fisk vakade intill mig när jag sitter här inne i mina tankar i ensamhet. Det är fantastiskt skönt att trivas ensam med sig själv. Att jag sen pratar sönder min man när han anländer är en annan sak. Jag brukar hämta luft för att kunna berätta allt spännande som hänt under dagen dvs ingenting 😁.

Jag önskar så ibland att jag mera skulle vara som min Robban. Att största problemet var hur jag fångar grävlingen som gräver i trädgården och var ska vi hitta ett bra fiskeställe. Tur han finns och tar ner mig på jorden när jag är ute och svävar stort i mitt universum.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s