Tyngdtäcke och C-vid

Hela 2020 var jag sjuk till och från. Har gjort så många covidtest i näsan så jag tappat räkningen på de. Jag hostade, snorade i ett par dagar och sen var det bra. Eftersom man inte fick jobba med de symtomen jobbade jag ibland hemifrån alternativt var sjuk hemma.

Sen fick jag ju C-vid och blev liggandes i tre veckor. Frågan är vad som hänt om jag inte fått den berömd C? Min kropp hade så länge larmat om att jag behövde vila men tanten här hon stretade på. klassiska prestationsPia vägrade lyssna. Bara lite till, det går över osv. Jag hade förmodligen brakat ihop fullständigt. Så på ett sätt har jag C-vid att tacka för att jag drog i nödbromsen.

Vad har jag för sviter av det idag? Jag har tappat dryga 50% av mitt hår. Det började någon månad efter att jag tillfrisknat. Det kommer nytt. Jag är inte i samma kondition ännu som innan men det tar jag igen. Andning och puls fungerar utmärkt. Jag är starkare i bålen än på länge. Yogan och vilan har gett ´muskler på andra ställen. Jag har tappat cirka 4 kg i vikt. Där ingår även muskelmassan som försvunnit.

Men framförallt har jag gett mig tillstånd att vila. Att lalla runt i mjukisar på ön. Att yoga, att lyssna in. Jag tränar på det varenda dag. Att förändras på en kvart går inte och jag kommer inte bli en annan Anne men!! Jag jobbar på att bli Anne 2.0 på andra sätt, främst mentalt.

Sömnen har i många år varit min akilleshäl. I förrgår sladdade jag in och köpte mig ett tyngdtäcke. Nu har jag sovit med det 2 nätter. Mitt täcke väger 7 kg och första natten tänkte jag: Vad har jag lagt pengar på? Jag snurrar nätterna igenom. ( Ont i ländryggen) Från sida til sida. Är varm när jag sover. Täcket är asvarmt. Jag slänger benet över täcket i vanliga fall. Här slängs inget på samma sätt, det väger ju 7 kg. Att bädda är ett styrketräningspass.

Men inatt har jag sovit så gott, Vaknade en liten stund som vanligt mitt i natten och somnade om. Jag kände mig omhuldad av detta täcke. Inga Svettlana anfall heller. Om detta är min räddning för sömnen är jag oerhört tacksam. Jag funkar inte som människa utan sömn eller med lite sömn. Jag vill helst inte äta sömntabletter och tro mig jag har provat många innan. Då är jag bara bakis och seg dagen efter.

Nu ska jag vårda mig ömt för resten av livet. Ser ni att jag ser ut som en stressad Einstein när jag kommer så dra i byxbaken på mig och säg stopp. Imorgon är det dags för nästa läkarbesök och sen ska tant så sakteliga börja arbeta igen. Jag älskar livet, älskar att vara en glad person. De sista åren har jag bara varit en stressad, frustrerad och rädd person. Dit vill jag aldrig tillbaka.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s