Jag ska inte behöva förklara

Att jag inte vill förklara. Jag är öppen med det mesta och har alltid varit. Vill gärna förklara så att alla verkligen ska förstå vem jag är och varför. Nu har jag varit hemma ett tag pga utmattning och post covid. Min hjärna har tagit timeout och jag övar på att vila. Min kropp har tackat mig på så många sätt så ni anar inte men jag har lång väg kvar att gå. Förmodligen blir jag aldrig som förut och jag vill inte det heller.

För mig innebär detta nu att jag arbetar färre timmar än vanligt och är närvarande samt känner mig ny på jobbet. Det innebär också att jag vill förklara men jag vill inte förklara. Jag har ingen skyldighet att förklara varför det är som det är. Nu har jag redan förklarat att jag är hjärntrött så det vet ni som läser här. Saker som tidigare flutit på i rasande tempo går nu inte lika snabbt. Och jag undrar nu hur många gånger jag kan skriva förklara i en text 😀 ?

Sen har jag en annan fundering. I april-maj hade jag covid på besök. Sen dess fluktuerar mitt smak och luktsinne och det vet jag är vanligt förekommande men! Jag har ingen aptit. Jag är hungrig satan som vanligt emellanåt men vill inte ha mat. Jag som levt på grönsaker och kött eller fisk har aldrig ätit så lite grönt. Den bästa måltiden på hela dagen är frukost med Grekisk/turkisk yogurt och granola och kaffe. Älskar att kaffe oftast smakar kaffe.

Ibland har jag en vidrig lukt i näsan. Samma sort som jag hade när jag var sjuk. Men jag sörjer verkligen att jag inte är sugen på någon mat. Jag älskar ju mat och framförallt grönsaker. Älskar kyckling och skaldjur i vanliga fall men nu??????? Någon annan med covid i bagaget som känner igen sig?

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s