Ö-liv och annat.

Sovit en hel natt ovaggat utan att tantkissa eller blivit störd av snarkande make. T-Rex i munnen ( bettskenan). Lugnet i stugan. Vaknade till av att maken la i ved. Sov sen lugnt vidare.

Öppnar ögonen och tanken är : Promenad runt ön. En kaffe och sen ut innan solen värmer upp backen och alstrar lera. Förra året hittade jag mitt stråk att gå. Det är cirka 5 km och här finns ingen trafik. Just nu är vi få på ön. Fågellivet är magiskt. Så mycket fågelläten som du aldrig hör hemma.

Isen ligger kvar ännu och har tjockat på sig pga de kalla nätterna, vatten får vi fortfarande hämta. Nu har vi dock blivit med fyrhjuling och kärra till den. Praktiskt när man hämtar 30 l vatten.

Stugorna är invaderade av små äckelflugor som begår kollektivt självmord. Golvet i Linas stuga var täckt med flugor. Vi dammsuger de i drivor typ. Gäller att kolla i muggen innan vi dricker. De brukar försvinna till sommaren.

Igår hjälpte vi äldsta barnbarnet med flytt och städ. Hyresvärden ( privat) överlämnade lägenheten ostädad. Skitäckligt och så oförskämt. Lina kommer hjälpa de unga tu med det. Köket var värst 🤢.

Idag vårar jag in Linas stuga, städar toaletten ute. Yogar på bryggan och njuter av livet på ön ☀️.

Annons

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s