6/6 2012.

Hittade jag min mamma död. Min bror och jag kunde inte nå henne. Jag åkte till lägenheten med Robban, såg att persiennen var nere och förstod att något hänt. Min mormor sa alltid att: är persiennen nere har något hänt. Min mamma sa samma sak.

Vi tog oss in i lägenheten med hjälp. I köket fanns hon inte men hon låg i sovrummet. Jag minns känslan av min övertygelse om att hon levde. Jag minns hur mitt huvud tänkte i panik att hon andas visst och hon är varm. Jag kunde känna att hon var varm. Jag bad de som fanns komma in och bekräfta så var dock inte fallet.

Jag minns de värsta samtal jag någonsin ringt för att berätta vad som hänt. Jag minns skriken och tyngden, sorgen som tog över precis allt. Livet hamnade i en bubbla en bubbla där andra levde på som vanligt och där gick jag/ vi med vår smärta.

Det är 6/6 10 år sedan. 10 år som gått fort. 10 år och jag tänker fortfarande att jag måste ringa mamma och berätta. Det finns så mycket saker jag önskar jag frågat henne. Det finns så mycket vi inte hann prata om och jag tror att det är så livet är för vi vill inte dö. Mamma ville inte dö, inte än.

Min relation till min mamma var komplex och komplicerad samt väldigt bra i korta stunder. Jag fick för inte så länge sedan frågan om jag inte saknar min mamma? Självklart ! Gör jag det. Jag saknar dock inte det ständigt dåliga samvetet eller den otillräcklighet jag tillät henne att ge mig. Jag var aldrig bra nog eller gjorde bra nog hur jag än gjorde.

Trots det så är hon och var hon min mamma som jag saknar och som jag älskade och älskar på mitt sätt. Jag är övertygad om att hon idag har det bättre där hon är idag.

Annons

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s