Och så kom då dagen

Då hon gick iväg med sin skolväska i orange lack, toppluvan på sned och full av spänd förväntan. ………Eller Eh? Hon tog bilen ned till stationen och hoppade på bussen med sin svarta handväska fullproppad med saker. Hon hade köpt sig pennor, block och sudd. Känslan var förväntan blandad med skräck. Likt en rekorderlig husmor hade hon även sett till att ha med sig matlåda samt egna bestick. Det på inrådan av kursledaren Tania.

Från busshållplatsen i Uppsala var vägen ca 10 minuter lång innan skolbyggnaden tornade upp sig framför henne. Hennes tankar kretsade kring koden hon fått till dörrarna för att komma in. Trots väldigt bra instruktioner i mailen fick hon fråga sig fram . Hjärnan hade gått över i reptil läget där inget rationellt fungerar. Det var inte bara hon som sökte rätt sal denna dag. Plötsligt var hon på rätt plats där hon även såg en del bekanta ansikten. En av tjejerna på plats hade hon gjort 3 prov tillsammans med. En kvinna hade skjutsat henne från Solna till Kista på ett av testerna och vinkade glatt. Hon , hon kände inte igen henne med detsamma.

I klassrummet satt de nu tillsammans,33 personer totalt som skulle bli 35. Det är då hon inser att det inte bara är hon som är nervös. Det är inte bara hon som drömt mardrömmarnaten innan. Hennes drömmar handlade om handväskan som ramlade omkull på toalettborsten. Ur toaborststället rann bajsvatten ut och blötte ner allt i hennes väska.

Dagen gick i rasande takt. Efter lunchen insåg hon hur trött hon verkligen var. Åldrarna i klassen hade en ordentlig bredd. Allt från 22 år till henne själv. Hon är äldst och klokast om du frågar . 😀 Två av klassens medlemmar var unga herrar. Förmiddagen ägnades åt information. Eftermiddagen bestod av presentation av föreläsare. Känslan som infann sig i hennes sinne var bra. Det ska tydligen vara väldigt intensivt. Det ska vara roligt och en del kommer att ske över nätet. Näst största kursen läser de på distans.

Den sista föreläsaren var en fantastisk kvinna som skulle utbilda dem i information och kommunikation. Hon berättade hur hon älskar att arbeta med den kommunikativa och mentala biten. Det var här som Asta åter vaknade ordentligt till liv. Hon har bestämt sig för att det som skrämmer henne ska bli roligt. Att anta de utmaningar som kommer till henne med glädje. Att försöka gå in i allt med ett positivt sinne och i kärlek.

När hon väl kom hem var hela hennes väsen dränerat. Hon åt en bit , promenerade långt med farbror för att sedan ge sig på ett kombinations pass med 500 repetitioner. Hennes kropp sa tack och nej, tack efter halva. Då valde hon att sitta stilla i lotus för att få ner sin puls, för att njuta av stillhet.

Jag vill av hela mitt hjärta tacka för alla glada tillrop, sms och kärlek som jag fått av er. Min telefon plingade glatt igår morse. Ni är bäst ❤

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Och så kom då dagen

  1. Madde - Dagarna skriver:

    Detta kommer gå så bra för dig
    Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s